Steeds meer Amsterdammers zijn geïnteresseerd in het pachten van een stukje grond en het bouwen van een tuinhuisje in een van de tuinparken van Amsterdam. Een fantastische manier om te genieten van de natuur en groen dichtbij je eigen huis. Een percentage mensen is fanatiek moestuinder, anderen willen alleen een tuin om van te genieten. Dan is er ook nog een groep mensen die graag van een tuin willen genieten maar niet zo goed weten hoe ze een en ander aan moeten pakken.

Mijn klant voor deze tuin weet niet hoe hij het aan moet pakken, maar weet wel precies wat hij wil! Een bostuin!

We beginnen met het rooien van oude (klassieke) heesters en brengen tientallen kuubs humusrijke, hoogwaardige tuingrond aan op de ondergrond die we eerst flink los hebben gemaakt . We maken flinke glooiingen. dat geeft onmiddellijk dynamiek in de tuin.

We veranderen de vorm van het gazon in een ellips en zetten deze dwars ten opzichte van het huisje. op deze manier ontstaat er enorm veel ruimte en de tuin krijgt veel meer lengte. De heuvels omlijsten de tuin en paadjes ontstaan op organische wijze.

Teun geeft me de vrije hand in plantenkeuze, dus ik ga helemaal uit mijn dak bij de kweker. Het resultaat mag er zijn. Het is bijna niet te geloven dat dat de beplanting dit voorjaar is aangeplant.  Over organisch ontwerpen gesproken: Bij het verwijderen van een donkere coniferenhaag zagen we de stammen in stukken als brandhout. De wortelstronken gaan we gebruiken. Ze bieden een habitat voor zangvogels en andere niet menselijke bezoekers van de tuin. We gaan ze stapelen en laten varens en bosplanten groeien tussen de stronken. In de bospoel gaan vogels in bad, er woont al een jonge groene kikker en stekelbaarsjes zwemmen in het water. (deze zijn meegelift met waterplanten die we hebben uitgezet in de poel)

Wil jij ook een natuurgebiedje creëren bij je (tuin)huis? Neem gerust contact met ons op.

IMG_0986 (1)IMG_0989 IMG_0995 (1)tuin teunDSCN3016DSCN3379DSCN3566DSCN3521DSCN3516