Het Natuurtalent heeft een luxe dakterras aangelegd voor een particuliere klant aan de Lomanstraat in Amsterdam Oud-Zuid. We hebben het terras en de plantenbakken vervaardigd van speciaal bewerkt Europees Eiken.

Het Eiken is afkomstig uit de Kaukasus waar de weersomstandigheden bar zijn en de bomen langzaam groeien. Vanwege dit feit zijn de jaarringen veel smaller dan de jaarringen van Frans Eiken. Dit maakt het hout zeer duurzaam (klasse 2) . Het hout wordt gedroogd in speciale cabines. De terrasdelen zijn geïmporteerd uit Duitsland. Er was in Nederland geen leverancier te vinden die dit product kon leveren.
De terrasdelen worden geschilderd met natuurverf (gekookte lijnolie met siccatief) terras heeft een computergestuurd bewateringsysteem.
Hiermee wordt veel water bespaard en kan de eigenaar van het terras rustig een week in het buitenland verblijven. Bijen en vlinders vliegen al af een aan om de salvia’s en andere bloemen te bezoeken. In de grote vierkant bak staat een vijg. Het bamboe is op verzoek van Michiel aangeplant vanwege zijn liefde voor het Verre Oosten. De planten zijn afkomstig van collega-tuinontwerper en (biologische) kweker Johan van der Perk, De Groene Toko uit Beesd . Het Natuurtalent werkt graag met deze tuinarchitect en kweker vanwege de buitengewoon goede kwaliteit van de planten en het feit dat Johan een uitstekende sparringpartner is voor “plant en tuinaangelegenheden” .

De bamboehaag werkt als natuurlijke schutting en geeft de ruimte privacy.

Gelukkig mag het Natuurtalent ook het onderhoud doen voor deze daktuin. We houden je dus op de hoogte van de ontwikkelingen wat betreft de groei, bloei, maar ook de duurzaamheid van het terras.