Een jong gezin uit Amsterdam Noord heeft een huis gekocht met een eentonige tuin die voornamelijk bestaat uit harde materialen. We maken een ontwerp dat tegemoetkomt aan de wens voor organische vormen en intimiteit.

De speelunit voor de kinderen is voorzien van gekleurd kunstgras.   Kunstgras is “buitenvloerbedekking”. Op een kunstgras veldje tref je geen merels aan die naar wormen zoeken. Gebruik kunstgras mede daarom over een kleine oppervlakte en pretendeer niet dat het gras is. Op deze wijze toegepast geeft het een totaal ander beeld.

We werken met een fraaie gebakken klinker voor de terrasjes en Canadian slate waar we timberstones als step-stone in verwerken. De kleur van het gras is cortenstaalbruin. Deze kleur komt terug in de tuinlampen en kleuren van de bestrating. Een gedeelte van de oude bestrating is gerecycled voor het gebruik van de verhoogde borderbakken die de tuin omlijsten. Vanzelfsprekend is de groene buitenruimte voorzien van uitbundige en natuurlijke beplanting.

De uitvoering van het ontwerp en de verwerking van de harde materialen werd gedaan door:  De Tuinexpert. http://www.detuinexpert.nl