Natuurtalent bereidt Vleermuizenmaaltijd

Vleermuizen
De meeste mensen horen of zien ze zelden, vleermuizen zijn geheimzinnige beesten. Ze slapen overdag en verlaten hun slaapplaats alleen als het donker is. Ze vliegen snel en scheren, draaien en kronkelen langs bomen en over water terwijl ze geluiden maken die te hoog zijn om door ons te horen. Iedere soort heeft zijn favoriete woonplaats en vliegtraject om voedsel te zoeken. In veel culturen hebben mensen verhalen bedacht waarmee ze zich kunnen voorstellen hoe deze wonderlijke dieren zijn ontstaan en leven.

Dwergvleermuis

De avond begint met een fantastische vleermuismaaltijd gekookt door Natuurtalent Inge Slothouber. Anne van Delft vertelt de verhalen die in verschillende windstreken over deze mysterieuze dieren te horen zijn. Multi-instrumentalist Rudy Tuhusula laat in een speciaal voor Op Vleugels gemaakte muzikale compositie de vleermuizen klinken. Klinkt het als muizen? Als vogels? Is het piepen? Hebben vleermuizen lokroepen, schrikroepen, piepen ze ook uit plezier? Gelukkig kun je met een vleermuisdetector het ultrasonore geluid van de vleermuis opvangen. Stadsecologe Toot Oostveen en kenner Jan van Vulpen nemen je mee naar buiten en laten de verschillen tussen de dwergvleermuis en de watervleermuis horen en misschien horen we ook de laatvlieger!!!. Sensationeel dat je zo kunt horen wanneer ze vliegen en wanneer ze een insect opslokken.

Reserveren :

De vleermuistocht met maaltijd vindt plaats op dinsdag 8 september in het Nemo gebouw bij de schooltuinen van het Westerpark in Amsterdam.

Reserveer via: reserveren/vleermuizen

Kleding:

Het kan ‘s avonds koud zijn dus neem voldoende kleding mee en een matje om op te zitten. Er is een vleermuisdetector aanwezig.

PS: het weer.

Bij regen of harde wind vliegen de vleermuizen niet. Het evenement kan dan worden afgelast. Je krijgt dan, indien mogelijk, een alternatieve datum aangeboden. Informatie hierover vindt je op de dag van het evenement op de website van Opvleugels: http://www.opvleugels.nl

Unknown